Report

Liberec znovu odvrátil vyřazení! Rozhodne pátý zápas pod Ještědem

Olomouc/Liberec — Šelmy odvrátily i druhý olomoucký mečbol, když zvítězily v Olomouci i podruhé. Liberec nepustil kohouty ani jednou do vedení a výsledkem 5:3, o který se postaralo hned pět různých střelců, vrací sérii k rozhodujícímu utkání zpět domů. Poslední zápas série se v Liberci odehraje v úterý 12. března v 18 hodin.


HC Olomouc versus Bílí Tygři Liberec 3:5 (stav série 2:2)

Do čtvrtého utkání vletěly šelmy jako uragán a už po pětašedesáti vteřinách šly do vedení. Flynnova rána se v brankovišti příhodně odrazila pro Adama Najmana, jenž z bezprostřední blízkosti procedil kotouč za Sedláčka. Následně se hra postupně vyrovnala, z čehož vytěžila Olomouc vyrovnávací gól. Stalo se tak po kulišárně Lukáše Nahodila, který zpoza branky o záda Hrenáka dostal kotouč do kasy — 1:1.

Na začátku druhé třetiny vyslal Zachar do úniku Kellyho Klímu, který přesnou ranou pod lapačku slavil úspěch. Tři minuty nato však bylo opět srovnáno. Orsava posunul touš na vrcholek pravého kruhu na Adama Rutara, jenž se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Pět minut před druhou přestávkou ale vedení vrátil přesilovkovou dorážkou z téměř nulového úhlu Michal Birner — 2:3.

Kelly Klíma po čtvrtém utkání série
Poslední zápasy jsme se opravdu semkli jako tým. Každý je stoprocentně soustředěný a ví, co je potřeba udělat, abychom to zdárně ukončili.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky navýšil na rozdíl dvou branek Michal Bulíř. Ten získal kotouč za brankou, vytočil se zpoza ní na spodek kruhu, odkud zamířil přesně do vinglu. Dvoubrankové vedení však nemělo dlouhého trvání. Třináct minut před koncem se totiž k bližší tyči trefil přesně David Škůrek — 3:4. V závěru to pak ještě zkoušela Olomouc bez brankáře, čehož využil Michal Bulíř, který připravil branku pro Martina Faško-Rudáše.

Tygři tak vyhráli obě venkovní utkání a za stavu 2:2 se série vrací k rozhodujícímu duelu zpět na sever Čech. Ten se odehraje v úterý 12. března v 18 hodin.


Branka Michala Birnera

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Jednalo se o další z extrémně vyrovnaných zápasů. Oba týmy tomu dávají všechno, co mají. Bylo velmi důležité, že jsme dvakrát ubránili oslabení tři na pět a pomohli jsme si jednou přesilovkou. Na konci jsme se po urputném souboji trefili do prázdné brány. Jsem rád, že se tým po zápasech doma nastavil na atmosféru play-off. Nese to ovoce, jsme za to odměněni dvěma výhrami."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Hrozně brzy jsme prohrávali 0:1 a neustále jsme výsledek dotahovali. Stálo to hodně sil. Přesilovkou jsme si bohužel nepomohli a navíc jsme byli třikrát vyloučení po faulu v útočném pásmu. Stojí to hodně sil, i když to ubráníte. To byly momenty, které rozhodly o tom, že Liberec tento zápas vyhrál."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner